Volgend concert

Dordrecht, Netherlands 15.11.2019 Razvan Stoica viool

Andreea Stoica piano

Oude Dorpskerk

F. Mendelssohn - Concerto voor viool, piano en orkest

12143092_982204068487342_125310960987520

de nieuwe opname van violist Ravan Stoica

Ontdek de nieuwe opname van violist Razvan Stoica met Het Kamerata Stradivarius Orkest

Vanaf maandag 23 september op iTunes, Spotify & Google play. Stoica combineert muziek van Bruch, Piazzolla en Elgar.

Escalo di Tango | Kamerata Stradivarius

Over ons

De Kamerata STRADIVARIUS Orchestra (KSO) werd opgericht in 2010 en is gebaseerd op de gedeelde visie van een vrij en internationaal ensemble, gewijd aan het creëren en delen van uitzonderlijke ervaringen in de klassieke muziek. De in

Nederland gevestigde orchest die 13 leden telt, verspreid over 6 verschillende landen, deelt een collectief van gepassioneerde muzikanten die zich niet allen verenigen voor specifieke tournees in Europa, maar ook over de hele wereld. Het orkest is voortdurend in beweging en heeft tot op heden opgetreden in meer dan 40 landen en 5 continenten. Het collectief wordt beheerd door een Beheerteam en orkest Raad waarbij alle besluiten op democratisch wijze worden gemaakt waar alle musici bij betrokken zijn.

De Kamerata Stradivarius geluid wordt gekenmerkt door de kamermuziek stijl van ensemble spelen onder de alerte en onafhankelijke muzikale persoonlijkheden. De repertoire, variërend van de Weense klassieke en vroege romantische periodes tot hedendaagse werken en wereldpremières, weerspiegelt de wendbaarheid van de KSO in het overschrijden van muzikale grenzen. Het orkest ontving sterke creatieve impulsen van de opricher, Razvan Stoica, en van andere artistieke partners zoals Dian Tchobanov, Micho Minchev, Andreea Stoica, die het orkest op termijn hebben geinspireert en gevormd. Razvan Stoica leidt en regisseert de Orchestra regelmatig in zijn optredens van kamerorkest repertoire. Alle KSO muzikanten delen een sterke wens om zich voortdurend te verdiepen in hun betrokkenheid met het publiek. Dit heeft geleid tot een groeiend aantal offstage muzikale ontmoetingen en projecten, die muziek, leren en creativiteit aan gemeenschappen verbindt over de hele wereld. In de afgelopen jaren hebben de KSO opgetreden in grote festivals en concertzalen zoals: Concertgebouw Amsterdam, Gewandhaus Leipzig, Berlin Konzerthaus, Teatro Antico in Rome, Atheneum Boekarest, Teatro San Barnaba in Brescia, de Doelen Rotterdam, Muzikhaus Wien, Disney Concert Hall Los Angeles, en het oude Theater Plovdiv. 

Dit jaar, 2019, zal de Kamerata Stradivarius Orchestra optreden in vier continenten en 13 landen en zullen zij aan baanbrekende projecten werken en die langetermijnpartnerschappen met zich mee brengt. De originaliteit die de fundering legt van het speciale geluid van KSO is mede te danken aan de instrumenten die muzikanten gebruiken: Antonio Stradivari (1729), G. B de Lorenzi (1860), Guarneri del Gesu (1742) en a. Klotz (1798).

© 2019 by Kamerata Stradivarius 

kamerata

stradivarius

orkest

  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black SoundCloud Icon